Taidepuisto

Kaustisella Kansantaiteenkeskuksen (Jyväskyläntie 3) pihapiirissä on taidepuisto, jossa on esillä taidetta ympärivuotisesti. Taidepuisto esittelee teoksia useilta kotimaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta. ITE-taide, outsider-taide ja ympäristötaide näyttäytyvät rinnakkain. Taidepuistoa on kunnostettu ISSE-hankkeessa.

 

Jacques & Marie-France Lucas, Ranska
NI FI PA NE JE –TOTEEMI (2003)
Jacques Lucas (s. 1944) on ranskalainen kuvanveistäjä, jonka teos NI FI PA NE JE -toteemi on kookas veistos Kansantaiteenkeskuksen sisääntuloportaikon vieressä. Veistos on kauttaaltaan kuvien, kirjailun ja tekstin peitossa. Tekstin on kirjoittanut Lucasin vaimo Marie-France Lucas.

summer2018

 

Tapani Kokko, Orimattila
HOUKUTUSPOIKA (2005)
Kuvanveistäjä Tapani Kokko (s.1969) on tunnettu värikkäistä ja humoristisista puuveistoksista, jotka usein kuvaavat ihmistä. Kaustisella on esillä Kokon teos Houkutuspoika.

summer2018-5

 

Anni Rapinoja, Hailuoto
TAIVAAN LAASIJAT (2017)
Anni Rapinoja (s. 1949) käyttää teoksissaan luonnomateriaaleja. Kaustiselle on toteutettu yhteisöllisesti Rapinojan ympäristötaideteos Taivaan laasijat. Sata yksittäistä viiden metrin korkuista risuluutaa kohoaa taivasta kohti Kansantaiteenkeskuksen ITE-puistossa. Teos on osa Suomi100-ohjelmaa ja toteutettu Pirityisten ISSE-hankkeessa.
Lue lisää taiteilijasta täältä.

summer2018-9

 

Ben Winson, Englanti
NIMEÄMÄTÖN 2003
Ben Wilsonin (s.1963) teos on käsin veistetty puinen rakennelma. Kappelia muistuttava teos on mielenkiintoisia yksityiskohtia täynnä ja sitä voi tarkastella sekä rakennelman sisältä että kiipeämällä teokseen kuuluvalle porrastasanteelle. Wilson on englantilainen outsider taiteilija, joka on tunnettu puuveistoksistaan.

summer2018-13

 

Juha Vanhanen, Alavus
KURKIAURA (2000)
Juha Vanhasen (s.1957) Kurkiaura on seitsemän lintuhahmon muodostelma. Teos näkyy hyvin valtatielle 13. Vanhasen töillä on vahvasti kristillinen sanoma ja taiteilija on käyttänyt teoksesta myöhemmin myös nimeä ”Jeesuksen työ”.
Lue lisää taiteilijasta täältä.

summer2018-22

 

Aune Kinnunen, Viitasaari
KARHIKUKKA (2003)
Aune Kinnusen (s.1931) Karhikukka sijaitsee Kansantaiteenkeskuksen levähdysalueen läheisyydessä.
Lue lisää taiteilijasta täältä.

summer2018-20